top of page
Foto%2520Munia%2520Baccus_edited_edited.jpg

EVEN VOORSTELLEN

Na 31 jaar te hebben samen geleefd met mijn geliefde ras de Owczarek Podhalanski of te wel Tatra hond is drie jaar geleden mijn tweede liefde een Pyrenese Berghond in huis gekomen. Mijn liefde voor de Pyrenese Berghond is al jaren geleden ontstaan maar, doordat er nog veel Tatra's bij mij thuis rondliepen was er in die tijd geen ruimte om nog een hond, laat staan een ander ras erbij te nemen. Dit moest dus even wachten.

Het zijn rassen die veel overeenkomsten hebben, ze zijn beiden gefokt om zelfstandig de kuddes in  de berggebieden te bewaken, de een in Polen(Tatra) de ander in Frankrijk( Pyrenese Berghond). Ze zijn groot, hebben een zware vacht, maar daar houd, weet ik nu uit ondervinding, de gelijkenis ook mee op.

Ondanks mijn kennis van deze rassen als  keurmeester ben ik er achter gekomen dat, als je met ze samenleeft, ze een totaal verschillend karakter hebben.

Mijn doel is om in eerste plaats gezonde honden met een goed stabiel en open karakter te fokken, die daarbij ook nog in hoge mate aan de ras standaard voldoen.

bottom of page